Tiedotuskanavat

Asukastoimikunta tiedottaa ajankohtaisista tapahtumista ja toiminnasta tämän verkkosivuston lisäksi ilmoitustauluilla, asukkaiden FB-ryhmässä ja Discordissa sekä IRC-kanavilla #Tekniikantornit ja #Tieteentornit.


Internet

TOAS-asuntojen vuokraan sisältyy Telian 200/200 Mbit/s nettiyhteys, jonka käyttö onnistuu ethernet-kaapelilla. Kaikissa asunnoissa ja soluissa on kaksi RJ45-liitäntää, joista Internet-yhteyden sisältävä liitin löytyy kokeilemalla.

Voit testata yhteysnopeutesi Telian sivuilla. Huomaathan, että hyödyntääksesi yli 100 Mbit/s kapasiteettia, sekä laitteistosi että ethernet-kaapelisi on tuettava 1 Gbit/s siirtonopeutta.

Langatonta yhteyttä varten asukkaiden on hankittava oma WLAN-reititin. Huom! Huolehdi aina, että salaat oman langattoman yhteytesi, jotta kuka tahansa ei voi käyttää sitä!
Asukastoimikunta suosittelee laitteita, joihin on mahdollista asentaa monipuolinen DD-WRT firmware. Avoimeen lähdekoodiin perustuvat firmwaret yleensä päivitetään laitevalmistajien omia versioita nopeammin, ja ne myös toimivat monissa laitteissa alkuperäisohjelmistoa tehokkaammin.

Telian nettiyhteyden käyttöönotto vaatii web-rekisteröinnin TUPAS verkkopankkitunnuksilla. Rekisteröintisivuston pitäisi aueta selaimeen heti, kun ethernet-kaapeli on kytketty. Mikäli web-rekisteröinti ei toimi, yhteyden avaaminen onnistuu myös Telian asiakaspalvelussa (yhteystiedot alla). Asukas on vastuussa oman liittymänsä tietoliikenteestä, joten nettiyhteys on myös irtisanottava pois muuttaessa. Lisätietoja löytyy TOASin sivuilta.


Telian asiakastuen chat-palvelu on käytettävissä vuorokauden ympäri (vaatii sisäänkirjautumisen).

Telian ilmainen asiakaspalvelunumero 0800 133133 palvelee ma–pe 8–20, la 9–16.30.
Liittymän avausta ja sulkua varten on myös erityinen Telian kiinteistöasiakaspalvelu 0200 11611 (mpm/pvm), ma–pe 8–18 ja la 9–16.30.
Liittymän vika- tai häiriötilanteissa Telian tekninen asiakaspalvelu 0206 90101 (mpm/pvm) palvelee vuorokauden ympäri.

Häiriökartasta voi tarkistaa, onko alueella jokin laajempi häiriö.


Telia Kaapeli-TV

TOAS-kohteissa näkyy Telia Kaapeli-TV (DVB-C). Jokaisessa asunnossa ja solussa on kaksi koaksiaaliliitäntää TV- ja radiosignaaleille: urosliitin on television antennikaapelia varten. Kanavapaikat ja muut tarvittavat lisätiedot löytyvät Telian asiakastuen sivuilta. Osa kanavista vaatii kuukausimaksullisen kaapelikortin sekä korttilinkityksen: lue lisää Kaapeli-TV:n ohjelmapalveluista.

Huom! Kaapelitelevisioverkon maksuttomat teräväpiirtokanavat siirtyivät 31.8.2021 kanavapaikoille 1-20. Vastaavat SD-kanavat löytyvät kanavanumerosta 21 eteenpäin. Muutoksen takia televisiot saattavat vaatia kanavien virityksen tai tehdasasetusten palautuksen.


Ovipuhelimet

Asunnoista ja solujen tupakeittiöstä löytyy ovipuhelin, jolla voi avata ulko-oven painamalla puhelimen ylintä painiketta. Asunnosta voi vastata puhelimeen nostamalla luurin. Ovipuhelimen saa mykistettyä alemmasta painikkeesta, jolloin punainen merkkivalo palaa. Huom! Ethän avaa ovea tuntemattomille.


Häkkivarastot

Jokaiseen asuntoon kuuluu oma häkkivarasto rakennuksen pohjakerroksessa, solujen häkkivarasto on yhteinen. Tekniikantornit ABC:ssä tarvitset oman riippulukon, muissa taloissa häkkivarastoon pääsee huoneiston avaimella.

Häkkivarastoissa ei kannata säilyttää arvotavaraa, sillä varastoihin on satunnaisesti murtauduttu.


Postilaatikot

Jos et halua ilmaisjakelulehtiä, TOASin toimistolta saa ”Ei mainoksia eikä ilmaisjakelua” tarran postilaatikkoon. Myös omat tarrat kelpaavat. Huom! Ethän jätä lehtiä tai mainospostia rappukäytävään.


Suksien voitelu

Tekniikantornien B-talossa on suksienvoitelukoppi, josta löytyy voitelupöytä, valikoima erilaisia luistavia ja pitäviä suksivoiteita & rauta, harja ja sikli voiteiden levittämiseen sekä poistamiseen. Tekniikantornien asukkaat pääsevät tilaan kotiavaimella. Tieteentornilaiset joutuvat pyytämään tilaan pääsyä Tekniikantornien asukkailta.


Korvausilmalaite (Tekniikantornit)

Tekniikantorneilla huoneistot on varustettu lämpöpatterin ja seinän välissä sijaitsevalla korvausilmaventtiilillä, jonka ilmavirtausta säädetään kääntämällä metalliset siivekkeet kesäisin auki (erilleen toisistaan) ja kylmänä aikana kiinni. Venttiilin suodatin tulee vaihtaa määrävälein. Vaihtotoimenpiteen suorittaa huoltoyhtiö, ja huoltotyöstä tiedotetaan etukäteen talon ilmoitustauluilla.


Muuttajalle tietoa

TOAS on laatinut muuttotiedotteet Tekniikantorneille ja Tieteentorneille.

Oma pesukone ja tiskikone

Tekniikantorneilla asuntojen keittiökaapistoissa on varaus 45cm astianpesukoneelle ja wc-tiloissa pyykinpesukoneelle. Tieteentornien keittiökaapistoissa on varaus 60cm astianpesukoneelle. On suositeltavaa asennuttaa pesukoneet ammattilaisella ja säästää kuitit asennustyöstä, sillä asukas vastaa virheellisestä asennuksesta koituvista kustannuksista. Astianpesukoneen alla tulee käyttää muovista turvakaukaloa. TOAS suosittelee hankkimaan myös kotivakuutuksen.

Taulukoukut ja seinäkiinnikkeet

Seiniin saa kiinnittää kohtuullisen määrän taulukoukkuja, kattavampien kiinnitysten osalta on kysyttävä erikseen lupa TOASilta (isannointi(at)toas.fi). Muiden reikien tai muutosten tekeminen ilman lupaa on kielletty ja asukas vastaa mahdollisista korjauskustannuksista.

Lemmikkieläimet

Yksiöihin ja perheasuntoihin saa ottaa lemmikkejä, soluasunnoissa lemmikkejä ei mahdollisten allergioiden ym. vuoksi voi pitää.


Asumisen vinkkejä

TOAS on koonnut ohjeita asumisesta vanhoille verkkosivuilleen. Huomaathan, että vanhat tiedot saattavat muuttua!