Ulkotilat


Kartta


Kartta

Pysäköinti ja autopaikat

Tekniikan- ja Tieteentornien asukkaille on kolme lukituilla lämpöpistokepaikoilla varustettua pysäköintialuetta, joiden autopaikkoja vuokrataan sähköisesti eParking-palvelun kautta. Pysäköintipaikan vuokra (10€/kk) maksetaan eParking-palvelussa. Tarkemmat toimintaohjeet löytyvät TOASin sivuilta. Parkkipaikoilla on myös vieraspaikkoja lyhytaikaiseen pysäköintiin.

Tutustu myös ohjeisiin, kuinka voit suojata omaisuutesi.

Teknikankadun varrelle saa pysäköidä ilmaiseksi. Kadunvarsi on kuitenkin erittäin ruuhkainen ja talvisin (15.10. alkaen) käytössä on vuoropysäköinti, joten pitkäaikaista pysäköintiä ei suositella. Piha-alueilla ja ympäristössä pysäköinti on sallittua vain merkityillä paikoilla ja kaupungin pysäköinninvalvonta kiertää aluetta säännöllisesti.

Talvisin lumitöitä varten on käytettävissä lumentyöntimiä. Huom! Huoltoyhtiö poistaa irtonaiset lämmityskaapelit, joten niitä ei kannata jättää roikkumaan tolppaan.


Roskakatokset ja kierrätys

Piha-alueilta löytyy yhteensä kolme roskakatosta, joissa on astiat seka- ja biojätteelle sekä kierrätysastiat pahville, paperille, lasille ja metallille. Syksyn 2020 aikana katoksiin saatiin myös keltakantiset muovinkeräysastiat! Ohjeita jätteiden (erityisesti muovin) lajitteluun.

Ilmoitustaulut ja asukkaiden Facebook-ryhmä ovat toimiva foorumi tavaroiden myyntiin ja lahjoittamiseen.

Asukkaita pyydetään lajittelemaan jätteet oikein. Erityisesti kookkaita huonekaluja EI SAA hylätä käytäville, piha-alueelle eikä roskakatokseen! Ehjät, siistit ja käyttökelpoiset huonekalut noudetaan ilmaiseksi kierrätyskeskukseen!

Rikkinäiset huonekalut ja tavarat täytyy purkaa / hajottaa pienemmäksi ja sijoittaa asiaankuuluvaan roskikseen. Asukastoimikunta tilaa jätelavat pihalle joka kevät ja syksy - seuraa tiedotusta ilmoitustauluilla, wikissä ja FB-ryhmässä! Kierrätäthän jätteesi vastuullisesti, TOAS käyttää vuosittain tuhansia euroja kohteiden jätekatoksiin hylättyjen huonekalujen ja irtaimiston siivoukseen.

Muina aikoina rikkinäisen elektroniikan ja kodinkoneet saa toimittaa ilmaiseksi esimerkiksi kodinelektroniikkaa myyviin liikkeisiin. Tampereen yliopiston opiskelijat voivat myös jättää elektroniikkaromunsa Hervannan kampuksella Päätalon alakerrassa sijaitsevaan keräyspisteeseen.

Kaikille avointen keräyspisteiden sijainnit mm. muoville ja tarpeettomille (ehjille) tekstiileille löytyvät Kierrätys.infosta. Palaneet energiansäästölamput, loisteputket ja käytetyt paristot saa palauttaa päivittäistavarakauppoihin.


Grillikatokset ja polttopuut

Grillikatokset ovat käytettävissä ympäri vuoden. Tekniikan grilli sijaitsee D- ja E-talon välissä ja Tieteen grilli Tieteentornien B- ja C-tornin välissä. TOAS tarjoaa asukkaille ilmaiset grillipuut!

Polttopuuvarastot sijaitsevat Tekniikantornien D-talon sekä Tieteentornien C-talon pihoilla pyöräkatoksissa, joista asukkaat saavat omatoimisesti noutaa kohtuullisen määrän grillipuita. Yksi sylillinen riittää makkaranpaistoon.

Grillin käyttäjien tulee

  • Tyhjentää tuhkasäiliö ennen grillauksen aloittamista. Varmista ettei tuhka kyde! Kylmän tuhkan voi sirotella siististi piha-alueen reunoille.
  • Siivota omat jälkensä ennen paikalta poistumista: roskat roskiin ja penkit ja pöydät paikalleen!


Polkupyörät

Taloista löytyy pyöräkatos sekä lukollinen ulkoiluvälinevarasto. Varkauksien estämiseksi pyörä kannattaa aina lukita rungosta telineeseen myös varastossa. Katso myös ohjeet, kuinka voit suojata omaisuutesi.

Mopojen, skootterien tai moottoripyörien säilytys pyörävarastoissa ei ole sallittua. Älä jätä pyörävarastoihin irtotavaroita tai mitään helposti syttyvää.

Muistathan sulkea ovet ja sammuttaa pyörävaraston valot!


Mattojen tamppaaminen ja pesu

Pihalta löytyy mattotelineitä tamppaamista varten. Ethän levitä tomuja ja pölyä parvekkeilta naapurien kiusaksi!

Huomaathan, että pyykkitupien pesukoneet eivät sovellu mattojen pesuun. Lähin matonpesupaikka kuivaustelineineen löytyy kesäisin (toukokuusta syyskuuhun) Suolijärveltä. Lähin mattopesula sijaitsee Turtolan kauppakeskuksessa.


Lumilapiot

Asukastoimikunta on hankkinut lumentyöntimiä parkkipaikkojen ja pyöräkatosten lumitöitä varten. Muistathan palauttaa lumentyöntimet takaisin paikalleen, jotta muutkin löytävät ne helposti! Säilytyspaikat ovat parkkipaikkojen läheisyydessä:

  • Tekniikantornit ABC metsäisellä parkkipaikalla lumentyönnin on sähkökaapin luona
  • Tekniikantornit DEF rinteessä sijaitsevan parkkipaikan lumentyönnin on lähellä portaita
  • Tieteentornien parkkipaikan lumentyönnin sijaitsee roskakatoksen edustalla

Lumentyöntimet eivät kestä jään ja jäisen lumen hakkaamista! Kevään tullen asukastoimikunta kerää lapiot Tekniikantorni E:n varastoon.


Beach volley-kenttä

Tekniikantornien D-talon vieressä sijaitsee hiekka-alustalle tehty, aidattu beach volley-kenttä. Verkkoa ja lentopalloa säilytetään muiden ulkopelien ohella E-talon kerhotilan kaapistossa, josta asukkaat voivat vapaasti lainata pelivälineitä. Muistathan palauttaa välineet takaisin pelien päätteeksi!


Tupakointi

Huomaathan, että tupakansavu kulkeutuu herkästi naapurien asuntoihin korvausilmalaitteen tuuletusaukosta! Tupakointia varten on tuhkakupit talojen ulko-ovilla.


Ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet

SportUni tarjoaa liikuntahalli Tamppi Areenan & väestönsuoja Bommarin erinomaiset liikuntapalvelut korkeakoulujen opiskelijoille. TTY:n Kampusalueen etunurmikolla sijaitseva Ulkoareena on fitness park -tyyppinen kokonaisuus, jossa pystyy tekemään monipuolisen treenin oman kehon painolla, levytangoilla, köysillä yms. Takaparkin vieressä on kisakäyttöön soveltuva beach volley -kenttä.

Mainitsemisen arvoisia ovat myös Hervannassa toimiva laskettelurinne ja kolme hyppyrimäkeä.

Kevyen liikenteen väylät muodostavat kätevän verkoston ulkoiluun, vaikkapa Hervannan ympäri. Suosittuja reittejä voi löytää myös lämpöjälkikartasta. Valaistuja & hiekoitettuja reittejä on runsaasti, ja asfalttiteiden lisäksi on helppo löytää myös hieman sivummalla kulkevia hiekkapolkuja. Latukartan reitit soveltuvat kesäisin mainiosti lenkkeilyyn, talvisin latujen tallominen on kielletty.
Hyviä pyöräilyreittejä Tampereella ovat esimerkiksi Kaukajärven ja Pyhäjärven ympäri kiertävät maisemareitit, jotka löytyvät pyöräilykartasta. Lisää pyöräilystä Tampereella.

Hervannassa on useita tutustumisen arvoisia virkistysalueita, jotka tarjoavat runsaasti erilaisia ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia ympäri vuoden:

Keskellä Hervantaa sijaitseva Ahvenisjärvi on pieni, rantaviivaltaan noin 850 metriä pitkä järvi, jota ympäröivällä viheralueella risteilevät polut tarjoavat ulkoilijoille mahdollisuuden tarkkailla alueella pesiviä lintuja, oravia ja muita eläimiä lähietäisyydeltä. Järven eteläpuolella on koirapuisto ja länsipuolta hallitsevat kaksi tekonurmella katettua urheilukenttää. Talvisin kentälle pystytetään Jalitsu-ylipainehalli ja toinen kenttä jäädytetään laidalliseksi jääkaukaloksi. Ahvenisjärvellä on myös pleksipavepinnoitettu tenniskenttä sekä beach volley-kenttä.

Naapurikorttelissa sijaitsee Hervannan keskusurheilukenttä (Lindforsinkatu 15), jonka 400m juoksuradoilla ja hyppy/heittopaikoilla voi harrastaa yleisurheilua. Kentän jalkapallonurmi ei ole vapaassa käytössä.

Näyttämönpuiston virkistysalueelta löytyy pulkkamäen lisäksi yhdeksänväyläinen (B2) frisbeegolfrata sekä koirapuisto ja kaksi virkistyskäyttöön tarkoitettua sorapäällysteistä jalkapallokenttää.

Talvisin säätilanteen salliessa peli- ja palloilukentät toimivat luistinratoina ja ulkoilureitit kunnostetaan hiihtoladuiksi. Luistinkenttien & hiihtolatuverkoston sijainnin sekä kunnon voi tarkistaa liikunta- ja ulkoilupaikkojen kuntotietopalvelusta.

Suolijärven uimarannalla (Suolijärvenkatu 7) on valvottu ulkoilumaja, saunallinen talviuintipaikka ja ulkokuntosali.
Järven ympäri kulkee noin 4,5 km pituinen valaistu, sorapintainen ulkoilureitti , joka toimii talvisin hiihtolatuna.
Suolijärven rantaviivan tuntumassa kulkee myös luontopolku. Esite-PDF.

Yleisiä uimarantoja löytyy myös Hervantajärveltä (Salmenkalliontie 52) ja Särkijärveltä (Mustankoluntie 41). Uimavesien lämpötilaa ja vedenlaatua päivitetään kesäisin kuntotietopalveluun.
Hervantajärven luontopolku sijoittuu Ruskontien eteläpuolelle. Polku kiertää keidassuon keskellä olevan Makkarajärven ja sen varrelta löytyy myös seurakunnan metsäkappeli.