Tekniikan- ja Tieteentornit ovat TOASin asuntokohteita Tampereen Hervannassa. Yhdeksän kerrostalon kokonaisuus tarjoaa kodin yli 600 asukkaalle aivan Tampereen teknillisen yliopiston, Poliisiammattikorkeakoulun ja Teekkarisaunan vieressä. Tekniikantornien ABC -raput valmistuivat 2001 ja DEF 2002, Tieteentornit rakennettiin 2009. Merkittävin ero kohteiden välillä on Tieteentornien lämmön talteenottava ilmanvaihto.

Asunnot ovat kalustamattomia, enimmäkseen 27,5m² yksiöitä ja 2 hengen soluhuoneistoja, joissa on yhteinen tupakeittiö/olohuone. Tieteentorneilta löytyy lisäksi perhekaksioita ja isompia 39,5-42,5m² yksiöitä, jotka sisältävät tupakeittiön, erillisen makuuhuoneen ja soveltuvat myös pariskunnille.

Jonotusaika yksiöihin on (asukkaiden havaintojen perusteella) noin vuosi, suurempiin asuntoihin mahdollisesti kauemmin. Soluihin jonotusaika vaihtelee vuodenajoittain, syksyisin jonot ovat tyypillisesti joitakin kuukausia ja keväisin asunnon saa nopeammin. (Viimeisin havainto; 39.5m² yksiöön jonotusaika alle 11kk)

Tarkemmat tiedot kohteista sekä pohjakuvat löytyvät TOASin kotisivuilta:


Kartta

Kartta:

Etäisyydet:

Hervannan palvelut:

Kauppakeskus DUO sekä lähimmät bussipysäkit ovat 500m päässä: TTY ja Hervannan valtaväylä. Aikataulut ja reitit löytyvät Nyssestä.

Hyvien liikenneyhteyksien lisäksi Hervannassa on yllättävänkin runsaasti kunnallisia palveluita: oman kirjaston, uimahallin, jäähallin ja vesitornin lisäksi seurakuntakeskuksen vierestä löytyy monipuolinen vapaa-aikakeskus, terveysasema sekä kaukolämpölaitoksen vieressä sijaitseva paloasema. Toimintakeskuksen elokuvateatterissa järjestetään satunnaisesti elokuvanäytöksiä, konsertteja ja muuta toimintaa.

Paikallisyhdistys on kerännyt Hervanta-aiheista tietoa Hervanta.fi sivustolle. Paikallinen ilmaisjakelulehti Hervannan Sanomat uutisoi lähialueen tapahtumista. Kymmenen nähtävyyttä Hervannassa.

Hervannassa on runsaasti erilaisia ulkoilu- ja liikuntamahdollisuuksia ympäri vuoden.