Saunat


Uutta: lenkkisaunavuorot otetaan jälleen käyttöön!

Huolehdithan omasta hygieniasta erityisesti saunatiloissa! TOAS ohjeistaa välttämään saunomista ja yhteistiloja, jos olet sairas tai edes vähäoireinen.

Yleistä

1.1.2018 alkaen varauksia pesuloihin ja saunoihin voi tehdä TOASbooking-järjestelmän kautta, joka löytyy omaTOAS-palvelusta.

Joka talon pohjakerroksesta löytyy sauna! Myös naapurirakennusten hikimajat ovat käytettävissä: ABC, DEF ja Tieteentornit muodostavat jokainen oman avainryhmänsä, joiden sisällä omilla kotiavaimilla pääsee naapuritalojen sauna- ja pesutiloihin. Vähintään yhdessä ryhmän kolmesta talosta on aina tarjolla lämmin sauna. Kaikki pesutuvat ovat käytettävissä joka päivä.

Yhden saunavuoron kesto on 40 minuuttia. Saunavuoroja voi varata yhden kerrallaan, korkeintaan viikon etukäteen. Mikäli vuoron käyttöpäivänä on vapaata, voit varata samalle päivälle toisen saunavuoron!

Asukkaiden yhteisvuorot eli kaikille avoimet lenkkisaunavuorot toimivat sekasaunaperiaatteella (varauslistassa SEKA) klo 18.00—18.40 (lauantaisin jo klo 16.00—16.40) ja klo 21.20—22.00. Ethän lukitse pukukopin ovia lenkkivuoron aikana!

Saunojen yhteydessä sijaitsevat kerhotilat eivät kuulu saunan varaukseen.

Saunat on mitoitettu 3-5 henkilön yhtäaikaiseen käyttöön. Mikäli saunojia on enemmän, on suositeltavaa varata Tekniikantornit A1, E2 tai Tieteentornit B2 sauna joissa on tilavampi pukuhuone ja tehokkaampi kiuas.

Pukuhuoneiden ovet lukittuvat ajastetusti tasan klo 22.00. Huolehdi, ettet jätä tavaroitasi lukkojen taakse! Ongelmatilanteissa apua voi pyytää asukastoimikunnalta, avainhenkilöt auttavat ilta-aikoina mahdollisuuksien mukaan. Maksullisen oven avauksen voi tilata huoltoyhtiön 24h päivystysnumerosta 010 3950 395.

Mikäli havaitset vikoja tai jokin saunassa on rikki, tee vikailmoitus. Kiireelliset vikailmoitukset tehdään suoraan huoltoyhtiön 24h päivystysnumeroon 010 3950 395.


Saunojan säännöt

Sauna
 • Käy suihkussa ennen saunaa, jotta esim. pesuaineet eivät kulkeudu saunatilaan
 • Laudeliinan käyttö on suositeltavaa
 • Heitä vettä vain kiukaalle - älä kastele seiniä
 • Vihdan käyttö on kielletty
 • Käytä saippuaa ja pesuaineita vain pesutiloissa
 • Huuhtele lauteet käytön jälkeen
 • Sulje löylyhuoneen ovet ja ikkunat jälkeesi
Pesutilat
 • Käytä vettä säästeliäästi, muista sulkea suihku
 • Huuhtele saippua yms. jäljet pesutiloista
 • Laita tyhjät pesuainepurkit roskiin tai vie mukanasi pois
Pukuhuoneet
 • Sandaalien käyttö on hygieenistä
 • Lastenvaippoja ja terveyssiteitä ei saa jättää roskakoriin
 • Muista sammuttaa valot ja sulkea ovet poistuessasi
 • Jätä tilat siistiin kuntoon seuraavaa kylpijää varten!


Saunat ovat lämpiminä seuraavasti:

Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai
A1/E2/TiB2 SEKA (ei TiB2) SEKA SEKA
A2/E1/TiB1 X X X
B/D/TiA SEKA X X X SEKA
C/F/TiC SEKA SEKA X X X

X = Sauna lämpimänä, kaikki vuorot varattavissa
SEKA = Sauna lämpimänä, lenkkisaunavuoron lisäksi varattavia vuoroja

Saunat ovat käytettävissä klo 18.00—22.00 arkisin ja sunnuntaisin, lauantaisin klo 16.00—22.00.
Kesäkautena eli 1.6.—31.8. välisenä aikana saunat ovat käytettävissä klo 18.40—22.00 arkisin ja sunnuntaisin, lauantaisin klo 16.40—22.00, eli päivän ensimmäinen varattava vuoro jää kesätauolle.


Saunavuoromuutos Tieteentorneilla 1.9.2020 alkaen

Tieteentorneilla vähennetään saunavuoroja todellista käyttöä ja kysyntää vastaavalle tasolle. 1.9.2020 alkaen Tieteentornien B2-sauna ei ole enää päällä keskiviikkoisin. Muilta osin saunat ovat käytettävissä entiseen tapaan, eli tutut viikonpäivittäin vaihtuvat päälläolopäivät ja varaussäännöt pysyvät ennallaan. Samalle päivälle saa halutessaan varata TOASbookingista toisenkin saunavuoron.


Palaute ja ehdotukset

Voit lähettää asukastoimikunnalle kommentteja, ehdotuksia ja toiveita saunavuorojen aikatauluista ja varauskäytännöistä. Saunojen päälläoloa ohjataan asukastoimikunnan esitysten ja saunojen käyttöasteen perusteella. Asukastoimikunta pidättää oikeuden muuttaa saunojen aikatauluja ja varauskäytäntöä.


Toiminta virhetilanteissa

Mikäli havaitset virheellisiä aikatauluja TOASbookingissa tai ongelmia saunojen ajastuksissa (esim. ovet lukossa vuoron alssa, kiuas ei lämpene tarpeeksi), tee vikailmoitus ja ilmoita ongelmasta asukastoimikunnalle.