Rasvakeitin

Rasvakeitin
Asukastoimikunta on hankkinut rasvakeittimen asukkaiden lainattavaksi.

Wilfa DFR2-keittimeen mahtuu maksimissaan 3 litraa paistorasvaa ja sen avulla voi kypsentää kerrallaan jopa 1 kilon verran ruokaa.

Asukkaan on hankittava paistoöljy itse. Friteeraamiseen käytetään esimerkiksi rypsi-, auringonkukka- ja pähkinäöljyä, mutta myös oliiviöljyä on pidetty hyvänä vaihtoehtona matalammissa lämpötiloissa. S-ryhmä myy edullista paisto-ja friteerausöljyä. Ohjevideo kokkausrasvojen hävittämisestä.

Täydellä teholla paistorasva kuumenee jopa 190 celsiusasteeseen, joten keittimen kanssa on syytä olla erittäin varovainen!


Tärkeää

 • LUE KÄYTTÖOHJE ENNEN KÄYTTÖÄ!
 • Älä kytke rasvakeitintä verkkovirtaan ilman rasvoja
 • Rasvan pinnan oltava Min- ja Max-viivojen välissä
 • Palauta keitin puhdistettuna. Puhdistaessa pese astia jossa rasva on keittämisen aikana, sekä ritilä mihin ruoka laitetaan.


Pikaohje

 1. Hae keitin lainaan. Ota keitin paketista.
 2. Avaa kansi. Ota ritilä pois. Ota rasvakattila pois. Tarkista että kattila ja lämpenevä osa on puhdistettu kunnolla. Laita rasvakattila takaisin.
 3. Kaada rasvaa kattilaan 3l (3 litralla rasvaa pinta nousee aivan max-viivan tuntumaan).
 4. Laita virtajohto seinään. Anna keittimen lämmetä haluttuun lämpötilaan.
 5. Ruoka keitetään korissa. Laita kerralla keitettävä ruoka koriin (max. 1kg). Ruoan keittoaika ja lämpötila vaihtelevat ruoan mukaan. Katso ohjekirja. Kori lasketaan vetämällä kahvassa olevasta vivusta ja laskemalla varovasti alaspäin. Ruoan keityttyä tarvitun määrän nosta kori ja kaada ruoka lautaselle.
 6. Kun olet keittänyt tarpeeksi ota johto irti seinästä ja anna keittimen jäähtyä muutaman tunnin ajan.
 7. Rasvojen jäähdyttyä voit kaataa ne samaan pulloon kuin mistä ne keittimeenkin kaadettiin ja käyttää ensi kerralla uudestaan. ÄLÄ KAADA RASVAA VIEMÄRIIN.
 8. Puhdista keittimen ritilä ja rasvakattila, ja keitin on valmis palautettavaksi.