Sahat

Ohjeita asukastoimikunnan sahakoneiden käyttöön.


Kuinka tunnistaa metalli- ja puuterä

Terässä yleennsä lukee mihinkäyttöön ne soveltuvat. Asukastoimikunta pyrkii hankkimaan uusia teriä, jotka ovat puulle ja metalille. Pääsääntöisesti harvahampainen terä on puulle ja tiheähampainen terä käy koville materiaaleille, kuten metalille.

Jotta asukastoimikunnan hankkimat terät säilyisivät hyväkuntoisina mahdollisimman pitkään, on tärkeää, että teriä ei väännetä mutkalle. Sahaa lopussa hieman takaisinpäin ja sivulle päin, niin terä tulee leikkauksesta ulos ilman vastarintaa.

Huolehdi omasta turvallisuudestasi! Vaihda terät ainoastaan, kun laite on irroitettu sähkövirrasta, käytä suojalaseja, älä hengitä puu/metallipölyä vaan käytä maskia suojana, suojaa kuulosi. Varo erityisesti laitteen sähköjohtoa, että et sahaa sitä vahingossa. Älä käytä liian lyhyttä terää paksulle materiaalille, pääsääntöisesti terän tulisi olla vähintään 30mm pitempi kuin sahattavan kappaleen paksuus.


230 Vac pistokuviosaha

Asukastoimikunnan pistokuviosaha on ammattitason laite, joten se kestää pitkiä sahauksia, siinä on säädettävä pistonopeus ja portaittain säädettävä heilunta, lisäksi siinä on purujen puhallustoiminto ja imuriliitäntä. Terät ovat laukussa mukana. Terän mennessä huonoksi informoi siitä asukastoimikuntaa palautuksen yhteydessä, niin hankitaan uusi. Uudet terät kustantavat n. pari euroa kappaleelta.

230 Vac käsipyörösaha

Asukastoimikunnalle lahjoitettu saha, leikkaa puuta n. 50mm syvyyteen asti, sisältää sivuohjurin. Ainoastaan puulle.