Asukastoimikunnan kokouspöytäkirja 2/2018

Aika: 8.3.2018. Klo. 19.00

Paikka: Tekniikantornit A:n kokoontumistila Holvi (väestönsuoja)

Läsnäolijat: Teemu Salminen, Juho Aarikka, Petri Tikka, Enni Hakkarainen, Samuli Ratas, Markku Hyttinen, Aleksi Mattila, Antti Heinikkala, Lilli Korjus ja Teemu Arponen (saapui kohdassa 9).

Puheenjohtaja avasi kokouksen kello 19.18.

Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokouksen puheenjohtajana toimii Teemu Salminen ja sihteerinä Juho Aarikka. Ääntenlaskijat valitaan tarvittaessa.

Lisätään toimihenkilön valinta kohdaksi 8. Esityslista hyväksytään muutoksin.

 • Roskalavat tulevat 3.–10.4. TTorneille. Asukastoimikunta hoitaa tiedotuksen.
 • Tieteentornien A-talon saunan suihkutilasta on hävinnyt suihkun juoksuputken suutinosa.
 • Tieteentorneilla suoritetussa kiinteistötarkastuksessa on havaittu muutakin korjattavaa. Mm. asuntojen tiskikoneliitäntöihin vaihdetaan messinkitulpat muovisten tilalle.
 • Uunien valaisimissa saattaa piillä tyyppivika, jonka vuoksi lamput palavat herkästi.
 • Ratikkatyömaan räjäytykset aiheuttavat edelleen uusia murheita asukkaille: erään asunnon ulko-ovi oli siirtynyt tärinän vaikutuksesta paikoiltaan siten, että ovea ei enää saanut lukittua.

Tilillä on tällä hetkellä 2185,31€. Summaan on huomioitu edellisessä kokouksessa tehty haalarimerkkibudjetointi, jota ei ole käytetty.

 • Päätetään hankkia paristoja kelloihin ja laitteisiin, budjetoidaan hankintaan 10€.
 • Päätetään hankkia kirkasta teippiä julisteiden yms. kiinnitykseen, budjetoidaan hankintaan 7,47€.
 • Myös muut sekalaiset toimistotarvikkeet ovat vähissä, joten päätetään budjetoida niiden hankintaan 30€.
 • Päätetään budjetoida kokoustarjoiluihin 4,45€.
 • Vanha laminointikone on rikkoutunut korjauskelvottomaksi. Keskusteltiin uuden, laadukkaamman laitteen hankinnasta ja keskustelun lopputuloksena päätettiin jättää hankinta toistaiseksi suorittamatta.

Aleksi Mattila ilmaisi halukkuutensa toimia lainatavaravastaavana ja hänet valittiin tehtävään yksimielisesti. Lainatavarakaapin avain annettiin Aleksi Mattilalle.

TOAS ei ole valmis neuvottelemaan TOASbookingin käytöstä, joten tilanteen pakottamana asukastoimikunnalle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin ottaa varaukset pois Savakista. Palaute ja tarvittaessa vikailmoitukset OmaTOAS-palvelun toiminnasta on kehoitettu lähettämään sähköpostitse osoitteeseen omatoas@toas.fi. Ongelmia sekä kehitysideoita voidaan tuoda esille myös asukastoimikuntien neuvottelukunnan kokouksissa, joten kokemuksia saa edelleen kertoa myös asukastoimikunnan edustajille.

Holvin ja Pikkuholvin tilavarausten yhteydessä on mahdollista varata vapaana oleva saunavuoro. Koska Tieteentornien ja Tekniikantornien asukkaat eivät pysty ToasBookingissa varaamaan vuoroja kuin oman asuntokohteen saunoista, saunavarauksia hoidetaan tarvittaessa sähköpostitse asukastoimikunnan kautta. Tilaa varaavien asukkaiden on siis varauksen yhteydessä ilmoitettava myös mahdollisesta saunavuoron tarpeesta ja toive vuoron ajankohdasta. Asukastoimikunta ei kuitenkaan takaa saunavuorojen saatavuutta, mikäli vuoroja ei ole vapaana.

Keskusteltiin nykykäytännöstä saunavuoroissa ja pohdittiin ehdotusta sekavuorojen lisäämisestä. Tämä muutos koskisi saunoja, joissa illan viimeinen saunavuoro on kaikille avoin sekasauna. Kokous kannatti yksimielisesti ehdotusta lisätä sekavuoroja muuttamalla em. saunoissa myös päivän ensimmäinen saunavuoro asukkaiden yhteisvuoroksi eli kaikile avoimeksi lenkkisaunavuoroksi. Näin saunojen ajastus, vuorokalenteri ja saunapäivät eivät muutu, mutta asukkailla on paremmin mahdollisuuksia hyödyntää saunoja.
Päätös: Lisätään sekavuoroja arkisin ja sunnuntaisin klo 18.00–18.40, lauantaisin klo 16.40–17.20 niihin saunoihin, joissa kunakin viikonpäivänä on merkitty sekavuoro klo 21.20–22.00.

Kilpailussa oli tällä kertaa kuusi osallistujaa ja näistä voittajaksi arvottiin Markku Hyttinen. Arvonta tapahtui heittämällä noppaa. Tunnollinen asukas -kilpailu jatkuu edelleen ja seuraava elokuvalipun arvonta järjestetään syksyllä. Asukastoimikunta tiedottaa arvonnan ajankohdasta myöhemmin.

Päätetään järjestää viidakkoteemainen asukastapahtuma Holvissa. Tapahtuma järjestetään viikolla 15, tarkka päivämäärä päätettiin jättää avoimeksi, jotta pystytään välttämään harmilliset päällekkäisyydet muiden mahdollisten tapahtumien kanssa. Tapahtumavastaava ja -toimihenkilöt kokoontuvat suunnittelemaan tarkemmin järjestelyjen yksityiskohtia, ostoslistaa ja toteutusta. Tiedotus tapahtumasta suoritetaan vähintään viikkoa etukäteen, ja puheenjohtaja esitteli alustavaa luonnosta tapahtuman mainoksesta. Päätetään budjetoida tapahtuman järjestämiseen 400€.

Päätetään järjestää kevään grillibileet toukokuussa Wapun jälkeen, ennen lukukauden päättymistä. Ulkotapahtuman tarkka päivämäärä ja varapäivä sateen varalta valitaan myöhemmin sääennusteiden perusteella. Tapahtumavastaava ja -toimihenkilöt kokoontuvat suunnittelemaan tarkemmin järjestelyjen yksityiskohtia, ostoslistaa ja toteutusta. Tiedotus tapahtumasta suoritetaan vähintään viikkoa etukäteen. Päätetään budjetoida tapahtuman järjestämiseen 300€.

 • Keskusteltiin asukkaiden tarpeesta mattojen yms suurten tekstiilien pesemiseen ja pohdittiin, miten olisi mahdollista kehitellä autokyytejä läheisiin pesuloihin tai matonpesupaikoille.
 • Todettiin myös Holvin huonekalujen tarvitsevan puhdistamista, joten suunniteltiin höyrypesurin vuokraamista.
 • Tekniikantornien E-saunan lauteet on korjattu väliaikaisesti, ja isompi remontti on tulossa kevään aikana.
 • Saunojen lämpenemisessä on vieläkin havaittu ongelmia, mahdollinen syy tähän piilee sauna-automaatiossa.
 • OmaTOASin kohde-esittelytekstejä sekä ehdotusta selkeämmäksi saunojen ohjetekstiksi työstetään, mutta tekstit ovat vielä kesken.

Puheenjohtaja kutsuu seuraavan kokouksen tarvittaessa.

Kokous päätetään ajassa 20.01.