Esityslista ylimääräiseen asukaskokoukseen 2017

Kokous pidetään to 14.12.2017 klo 19:00 Tekniikankatu 10 A väestönsuojassa eli Tekniikantornien A-talon kokoontumistila Holvissa. Kulku tilaan takaovesta!

  1. Kokouksen avaaminen
  2. Laillisuus ja päätösvaltaisuus
  3. Kokouksen järjestäytyminen
  4. Esityslistan hyväksyminen
  5. Ilmoitusasiat
  6. Saunojen ja pesutupien varausjärjestelmän valinta
  7. Muut esille tulevat asiat
  8. Kokouksen päättäminen

TOAS on asukastoimikuntien neuvottelukunnan kokouksessa maanantaina 4.12. ilmoittanut, että omaTOAS -asukasportaalin yhteydessä tullaan vuodenvaihteessa ottamaan käyttöön kaikissa asuntokohteissa myös TOAS Booking -varausjärjestelmä. Asukastoimikunta ei ole vielä saanut mahdollisuutta tutustua järjestelmään, mutta sen käyttö vaatii vahvan tunnistautumisen TUPAS-verkkopankkijärjestelmässä ja samoilla tunnuksilla hoidetaan mm. saunojen ja pesutupien vuorojen varaus sekä esim. vuokrasopimuksen irtisanominen. TOAS Bookingin toimivuus mobiililaitteissa on täysin arvailujen varassa.

Yhteishallintolaki vuokrataloissa (pykälä 10, kohta 9 *) määrittää selkeästi, että asukastoimikunnan tehtäviin kuuluu päättää yhteisten saunojen, pesutupien ja vastaavien tilojen vuokraus- ja jakamisperiaatteista ja valvoa niiden noudattamista. Näin ollen TOAS ei voi yksipuolisesti päättää asuntokohteiden nykyisen Savaki-järjestelmän alasajosta.

Koska TOAS:n yksipuolinen päätös on ristiriidassa asukastoimikunnan lakisääteisen päätösvallan kanssa, asukastoimikunta järjestää ennen muihin toimenpiteisiin ryhtymistä ylimääräisen asukaskokouksen, jossa asukkaat saavat äänestää, jatketaanko nykyisen Savaki-järjestelmän käyttöä vai siirrytäänkö asuntokohteissa uuteen TOAS Booking-järjestelmään.

* http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1990/19900649#P10