Neuvis 1/13

Kokous pidettiin 22.1.2013 alkaen klo 17:00 TOASin neuvottelutilassa.

  • Kokouksessa valittiin neuviksen toimihenkilöt ja edustajat muihin TOASin elimiin. Neuviksen palkkio säilyy samassa 28e / kokous.
  • Paawolan remontin vuoksi on todennäköistä, että kansainvälisille opiskelijoille tarkoitettuja kiintiösoluhuoneita saatetaan sijoittaa Tuulanhoviin ja tekniikantorneille. TOAS huolehtii tarvittaessa tiedotuksesta kohteiden asukastoimikunnille
  • Keskusteltiin, kuinka Tekniikan Torneilla on uutena vuotena sotkettu yhteisiä tiloja. Sauna on rikottu ja parvekkeilta on heitelty pulloja yleisille teille. Tästä heräsi keskustelua kerhohuoneiden valvonnasta. Puheenjohtaja totesi, että kerhohuoneiden mahdollisimman suuri käyttöaste on toivottavaa, ja totesi edellä mainitut tilanteet valitettaviksi, mutta joiden ehkäisemiseksi on vaikea löytää ideaalista toimintamallia. Muutamissa TOASin kohteissa on jouduttu sulkemaan kerhohuone häiriköinnin vuoksi yleiseltä käytöltä. Puheenjohtajan kysymykseen siitä, miten monella paikalla olevista kohteiden edustajista on kaikille asukkaille avoin kerhohuone, noin 2/3:lla edustajista nousi käsi ylös.
  • TOASin kiinteistöpäälikkö Leena Aho-Manninen ilmaisi huolensa liittyen roskakatoksiin päätyvistä sinne kuulumattomista tavaroista. TOASille on kallista tilata palveluita poistamaan nämä esineet. Tähän neuvottelukuntalaisten joukosta ehdotettiin ratkaisuiksi jätelavoja, tiedotusta Lielahden jätelavasta ja SPR:n palveluista, hyvien kalusteiden keräämistä kalustevarastoihin sekä kierrätyshuoneita ja laajempaa tiedotusta. Puheenjohtaja totesi kokemuksensa kierrätyshuoneista epämiellyttäviksi, sillä tyypillisesti ne täyttyvät romusta. Lisäksi Aho-Mannila huomautti, että kirppuja ja muita tuholaisia ei haluta kierrättää. Asia päätettiin ottaa käsittelyyn seuraavaan neuvottelukunnan kokoukseen.
  • TOAS-Paawolan edustaja kritisoi TOASin tiedotusta Paawolassa tapahtuvaan remonttiin liittyen. Jätelava olisi ollut myös hyödyksi. Samaan asiaan liittyen esitettiin kysymys Paawolassa havaitusta ludeongelmasta ja siitä, onko asiasta tiedotettu riittävästi asukkaille. TOAS totesi tiedottaneensa asiasta parhaaksi katsomallaan tavalla.
  • Aho-Manninen kertoi jaetuista energiansäästöbonuksista (TTorneille 300 e boonus). Viime vuoden maksimibonuksista jaettavaksi tuli noin puolet, jotka tulevat asukastoimikunnille käytettäväksi tänä vuonna. Tulokseen oltiin tyytyväisiä, vaikka joillekin kohteille tuli myös sakkoja kasvaneen energiakäytön vuoksi. Seuraavassaneuvottelukunnan kokouksessa esitetään vuotta 2013 koskeva energiansäästökampanja.