Neuvis 3/2009

Asukastoimikuntien neuvottelukunta kokousti 6.10.

Kokouksen tärkeimpänä käsiteltynä asiana TOASin talouspäällikkö Jari Kivipelto esitteli ensi vuoden budjettiehdotuksen, jota asukkaiden valitsema tilintarkastaja Hannu Lamberg kommentoi.

Esityksen keskeinen kiistakapula oli suunniteltu 2% vuokrankorotus, joka Kivipellon mukaan on perusteltavissa paitsi liikentoimintasuunni- telmassa mainittuna vuotuisen 5% tuoton keräämisellä, myös tulevaa vuokrien korotustarvetta tasapainottavana toimenpiteenä.

Asukkaiden etua valvova Lamberg taas kritisoi vuokrankorotusta tarpeettomana, sillä TOAS tekee joka tapauksessa voittollisen tilinpäätök- sen. Edellisvuoden erinomainen tulos ei aiheuta tarvetta kiristää vuokria, eikä TOASilla ole välitöntä tarvetta kasvattaa käyttövarantoja, joten vuokrienkorotus on tältä osin perusteeton.

Neuvottelukunta vastusti korotusesitystä selvästi äänin 18-3, prosentin korotus sai kolme ääntä ja vuokrien säilytys ennallaan sai murskaavan enemmistön. Hallitus päättää esityksestä seuraavassa kokouksessaan, eli neuvis saattoi vain ilmaista vastustavan mielipiteensä korotuksesta.

Budjettiesitys on luettavissa kokonaisuudessaan tästä.

Toinen asukkaille ja asukastoimikunnille mielenkiintoinen asia oli asukastoiminnan määrärahojen nostaminen, johon on ehdotettu noin 10% korotusta. Käyttöperusteet ja ylijäävän rahan ”nollautuminen” pysynevät ennallaan.

Asukasedustajien terveisiä:

  • TOASin hallituksen kuulumisina budjetista ja uusista rakennuskohteista on käyty keskustelua, keskustaan ja Kaukajärvelle sijoittuvia rakennuskohteita pyritään aloittamaan jo vuodenvaihteessa. Peruskorjauksissa soluasunnoista remontoidaan tilavia perheasuntoja.
  • Rakennustoimikunnan osalta vanhat rakennuskohteet on saatu päätökseen, uusia suunnitellaan aktiivisesti.
  • SOANKin yhdistykseksi rekisteröityminen edistyy.

Muut esille tulleet asiat: Seuraavassa kokouksessa pyritään tarkastelemaan asukastoimikuntien toimintaa, millaisia tapahtumia ja aktiviteettia kohteissa järjestetään ja voisiko hyviä ideoita soveltaa laajemminkin. Kokoukseen pyritään keräämään myös vika- ja toivomuslistaa asukkailta, jotta viihtyvyyttä pystytään kehittämään asukkaiden toivomusten mukaan.

Kaverisoluista ja kimppakämpistä halutaan tehdä juttusarja TOASin omaan lehteen. Tavoitteena on uutisoida viihtyisää asumista. Kiinnostuneet ottakoon yhteyttä asiakaspalvelupäällikkö Pia Ylimäkeen, pia.ylimaki at toas.fi, puh. (03) 2495 306.

Kysykää, jos kaipaatte lisätietoja ja tarkennuksia.

- Antti Heinikkala