Erot

Tämä näyttää erot valitun ja nykyisen version kesken tästä sivusta.

Linkki vertailunäkymään

2019:neuvis:6 [2019/09/24 16:01]
fireflower luotu
2019:neuvis:6 [2019/09/24 19:03] (nykyinen)
fireflower korjailtu kirjoitusta.
Rivi 1: Rivi 1:
-Toasin ​talousarviossa ​on esitetty 1.5% vuokrankorotustayhteistuotto nousee ​1%. Vuokrausneliön hinta on keskimäärin ​12.68€/m2 Ennustettu 3.9M ylijäämää,​ joka on 9.1% liikevaihdosta+Kokous pidettiin Tiistaina 24. syyskuuta klo 17:00 Iidesaukio 1 ylimmässä kerroksessa,​ TOASin neuvottelutilassa. 
-Toasilla tarkoituksena ​saada 4M ylijäämää ​vuosittain ​6-7v investointien kattamiseenInvestointeja ei avattu tarkemmin+  ​TOAS:n vuoden 2020 talousarviossa esitetty ​3.9M ylijäämä ennustetta, osana tätä on 1.5% vuokrankorotusehdotusjoka nostaa tuloja ​1%:llaTällöin laskennallinen vuokrausneliöhinta ​on 12.68€. 
-* Neuvottelukunnassa keskusteltiin TOAS:n vuokrankorotuksista ja omarahoitustavoitteista, joilloin kerrottiin 20v tehdystä muutoksesta,​ että TOAS ei tee nollatulosehdotuksia, ​että voidaan rahoittaa ​keskustaankin opiskelija-asuntoja yksiöinä+  TOAS:n pitkäaikaisena strategianasaada on saada vuosittain ​4M ylijäämää, jolla katetaan ​6-7v investoinnitInvestoinnit ovat käytännössä uusia rakennuksia keskustaan painottuneena
-* Neuvottelukunnassa pohdittiin lausunnon tekemistä, se sai kannatusta neljä ääntä kymmenestä,​ joten lausuntoa ei tehty. Tämän jälkeen keskusteltiin kompromissikorotusprosentista. +  * Neuvottelukunnassa keskusteltiin TOAS:n vuokrankorotuksista ja omarahoitustavoitteista. Tähän TOAS:n edustaja kommentoi 20 vuotta sitten ​tehdystä muutoksesta,​ että TOAS ei tee enää ​nollatulosehdotuksia, ​jolloin ​voidaan rahoittaa ​uusia talohankkeita keskustaan, eikä vain syrjäkaupungille. Toisena pointtina TOAS:n edustaja kommentoi, että TOAS ei saa tukea kaupungilta ja lainaakin valtiolta rajallisesti
-* Valtuuskunnan uuden varajäsenen valinta pöydättiin,​ koska paikalla ​on vähän väkeä ja he olivat estyneitä vastaanottamaan tehtävää. +  * Neuvottelukunnassa pohdittiin lausunnon tekemistä ​vuokrankorotuksestamutta se sai kannatusta neljä ääntä kymmenestä,​ joten lausuntoa ei tehty. Tämän jälkeen keskusteltiin kompromissikorotusprosentista ​jonkin aikaa, jossa ei saavutettu yhtämielisyyttä
-* Keskusteltiin energiansäästönkampanjan sisällöstä,​ pohdittiin videoiden tekemistä, tapahtumaa ja koulutustilaisuuksia kierrättämiseen. ​Yleisesti kampanja liittyy ​ylimääräisen ​roskankeräämisen kustannuksiinjotka ovat reilussa ​puolessa vuodessa ​olleet ​60000 euroa+  * Valtuuskunnan uuden varajäsenen valinta pöydättiin,​ koska paikalla ​oli vähän väkeä ja paikalla olevat ​olivat estyneitä vastaanottamaan tehtävää. 
-* Toteutuneita säästöjä siirretään asukastoimikuntien käyttöön,​ miten kohteet ovat onnistuneet puuttumaan ylimääräisen ​roskankeräykseen+  * Keskusteltiin energiansäästönkampanjan sisällöstä,​ pohdittiin videoiden tekemistä, tapahtumaa ja koulutustilaisuuksia ​liittyen ​kierrättämiseen. ​Kampanjassa mitataan ​ylimääräisen ​roskan keräämistä ympäristöstäkäytäviltä ja yhteisistä tiloista, ja tämän kustannuksista. Reilussa ​puolessa vuodessa ​kokonaisumma on 60000 euron tietämillä
-* Ehdotettu, että opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta tehdä ​videoita ​korvausta vastaan, tällä ​halutaan ​enemmän ​laatua, kuin että kaikki tekee jotain, jolloin laadun vaihtelu on suurta+  * Toteutuneita säästöjä siirretään asukastoimikuntien käyttöön,​ miten kohteet ovat onnistuneet puuttumaan ylimääräisen ​keräyskeikkojen määrään
-* Paawola haluaisi asukasaktivaattoriin mukaan muitakin asukastoimikunnan henkilöitä ja asukkaita haravointiin/​muuhun puuhaan. Aktivaattorin toteutusten määräaika on vuodenloppu. Paawolaa muistuteltiin,​ että asiasta kannattaisi laittaa viestiä, muuten vastaus voi olla hyvin tyhjä. Osa neuviksen henkilöistä ilmoitti, että voivat uhrata yhden illan, kunhan päivä on tiedossa. +  * Ehdotettu, että opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta tehdä ​kampanjavideoita rahallista ​korvausta vastaan. Tällä ​halutaan ​tasaisempaa ​laatua, kuin jokaiselle annetaan mahdollisuus tehdä oman näkemyksen mukainen video
-* Saunojen käyttöaste 35% kaikkien kohteiden osalta. Energiankulutus 1970MWh/​vuosi. Energian kulutus vastaa omakotitalon 140 vuoden kulutusta. Energiakustannus on 216000 ​€ / vuosi +  * Paawola haluaisi asukasaktivaattoriin mukaan muitakin asukastoimikunnan henkilöitä ja asukkaita haravointiin/​muuhun puuhaan. Aktivaattorin toteutusten määräaika on vuodenloppu. Paawolaa muistuteltiin,​ että asiasta kannattaisi laittaa viestiä, muuten vastaus voi olla hyvin tyhjä. Osa neuviksen henkilöistä ilmoitti, että voivat uhrata yhden illan, kunhan päivä on tiedossa. 
-* Sauna ja kohdekohtaisesti käyttöasteissa suuria vaihteluja. +  * Saunojen käyttöaste 35% kaikkien kohteiden osalta. Energiankulutus 1970MWh/​vuosi. Energian kulutus vastaa omakotitalon 140 vuoden kulutusta. Energiakustannus ​saunoille ​on 216000 ​euroa vuodessa. 
-* Saunoihin voi saada TOAS lämpötilamittareita,​ saunakivistä kannattaa keskustella suoraan TOAS:n kanssa, koska huoltoyhtiö ei osaa, vaan TOAS:n sähkömies käy niitä latomassa. +  * Saunaja kohdekohtaisesti käyttöasteissa ​on suuria vaihteluja. 
-* Wäinölässä hissiremppa aiheuttanut häiriöitä,​ koska aikataulu on pettänyt, tiedonkulussa on ollut ongelmia, koska eri maista olleet henkilöt olleet tekemässä ja tieto ei ole näiden henkilöiden välillä ei ole kulkenut. +  * Saunoihin voi saada TOAS lämpötilamittareita,​ saunakivistä kannattaa keskustella suoraan TOAS:n kanssa, koska huoltoyhtiö ei osaa latoa niitä, vaan TOAS:n sähkömies käy niitä latomassa. 
-* Wäinölässä ulkokalusteet ovat huonossa kunnossa, ainakin pyörätelineet todella surkeassa kunnossa. +  * Wäinölässä hissiremppa aiheuttanut häiriöitä,​ koska aikataulu on pettänyt, tiedonkulussa on ollut ongelmia, koska eri maista olleet henkilöt olleet tekemässä ja tieto ei ole näiden henkilöiden välillä ei ole kulkenut. 
-* Tuulanhovissa ei ole tapahtunut murtoja tai varkauksia viimeaikoina,​ tosin ei ole poliisiltakaan tullut mitään tietoa, että varas olisi saatu kiinni. Muovinkeräys astia liian täynnä usein. +  * Wäinölässä ulkokalusteet ovat huonossa kunnossa, ainakin pyörätelineet todella surkeassa kunnossa. 
-* Trikootalossa muovikeräys astia usein täynnä. +  * Tuulanhovissa ei ole tapahtunut murtoja tai varkauksia viimeaikoina,​ tosin ei ole poliisiltakaan tullut mitään tietoa, että varas olisi saatu kiinni. Muovinkeräys astia liian täynnä usein. 
-* Trikootalossakaan ei ole havaittu uusia varkauksia. +  * Trikootalossa muovikeräys astia usein täynnä. 
-* Pirkonrannassa ollut kerhohuone ja sauna 2kk kiinni ilkivallan takia, kun tehty tahallinen vesivahinko ja sytytetty vessapaperirulla palamaan tiloihin. +  * Trikootalossakaan ei ole havaittu uusia varkauksia. 
-* seuraava kokous 29.10.2019 klo 16:30.+  * Pirkonrannassa ollut kerhohuone ja sauna 2kk kiinni ilkivallan takia, kun tehty tahallinen vesivahinko ja sytytetty vessapaperirulla palamaan tiloihin. 
 +  * seuraava ​neuvottelukunnan ​kokous ​on 29.10.2019 klo 16:30.